יום שלישי, 16 ביוני 2015

מסעדת שף כשרה 

שיקאגו גריל בר/מלון הילטון אילת

מסעדה אלגנטית בשר משובח ושירות מקצועי

לשיקאגו בר, הגענו כדאי לעשות הפסקה מהקקופוניה הקולינרית במסעדת המלון, ובהתאם לקריטריונים של הזמנת מקום מראש, ומחירים גבוהים הבנו שמדובר במקום יוקרתי.
אז מה היה לנו שם?
אווירה נעימה, מלצר מיומן (סטודנט לפסיכולוגיה באוניברסיטת אילת), ותפריט בשרים מרשים.
לעיצוב האישיות, והורדת המתח הורדנו צ'יסרים של וויסקי בלנטין, שהתאימו בול לקרפצ'יו עגל (63 שקלים) פרוסות בשר אדמדמות חתוכות דק (לא מידי), שהשמן זית, החומץ בלסמי והמלח עשו את העבודה לאיחוד משהו טעים במיוחד.
אדום אדום
מנת פתיחה שונה, אומצת כבד אווז (75 ₪) מגדל לוהט של נתח כבד משמעותי, צרוב במידה הנכונה ובמתיקות עדינה של קונפיטורת מנגו ובוטנים.
כצברים נטולי עבר קולינרי בשרי גם אני מעדיף את בשר פילה הבקר, והפעם בשילוב מעניין ויפה של גוש בשר, ושתי עצמות נלוות (172 ₪ ל300 גר'). האומצה נראתה טוב, ואחרי חיתוך נשארה לנו טבעת אליפות צלויה מבחוץ וורדרדה מבפנים.
הבשר נתגלה גם כטעים עד כדאי גרגורים של כלבלב נהנתן שמגרדים לו בצוואר, משתי העצמות הנלוות הוצאתי בכפית קטנה מח עצם שהיה יותר בעל נוכחות ויזואלית, ופחות מרגש.


הפילה עם המח
מנה נוספת, מדליוני פילה קטנים וסקסיים (138 ₪ ל300 גר'), הפעם כבר הבנו סופית שמדובר בבשר משובח, שעשוי בידענות מקצועית, דווקא ההמבורגר (63 ש"ח) היה צרוב ויבש.
מהקינוחים קרם בורלה (45 ₪), גלידת קוקוס וביסקוויט בטעם שקדים וקינמון היה סביר בהתחשב שהמסעדה כשרה.










לשיפור: ההום פרייז עיסה של מתיקות מוגזמת.
לשימור: הבשר והשרות
לידיעה: אורחי המלון יכולים להמיר ארוחת ערב תמורת תוספת של 80 ₪ לאדם
לסיכום: טעים אבל יקר.

מעט על המלון:

 * החדרים ששופצו לאחרונה מהווים אטרקציה מבחינת הנוחות ופנורמת החוף שניבטת  מהחלונות.
* השרות טוב, וראויה לציון העובדה שלא ביקשו מאתנו בבריכה את כרטיסי המגבות המעצבנים.
מהחלון בחדר

*האוכל במסעדת המלון מגוון, חומרי הגלם טובים, והקינוחים שווים.
* המחירים בגריל בר סבירים, ונותנים מענה לנישנושים ליד הבריכה.
*לא היה צוות בידור בבריכה וטוב שכך.