יום שלישי, 2 ביוני 2015


מתכון

פיש קבב לוקוס / דניס

המסעדן הירושלמי לשעבר רוני כהן במתכון מוצלח  וקל להכנה

את כהן הכרתי במסעדת "פסטה פלורה" בפלורנטין שהוא היה מבעליה, אהבתי לשבת אייתו שם באוויר הפתוח לאכול, ללגום איזה צ'יסר או שניים ולשמוע סיפורים מהימים בהם הוא היה שותף במסעדות "גראפה" ו"שונקה" הירושלמיות, כיום הוא יצא מהשותפות במסעדות, מתגורר בתל אביב ועוסק בייעוץ קולינרי למסעדות ולקייטרינג. את המתכון הוא מסר לנו באהבה.

החומרים ל7 מנות:

*1 קג' פילה לוקוס או דניס נקי  מעור ועצמות.
*חצי חבילה כוסברה קצוצה.
*חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
*שני ענפי בזיליקום קצוצים.
*אחד בצל בינוני קצוץ.
*חצי כוס פירורי לחם.
*אחד פלפל ירוק חריף (לא חייב).
*שני ביצים
*אחד כפית של מלח, כמון, פלפל גרוס.
ליד הקבבונים:
*שני עגבניות פרוסות.
*אחד בצל פרוס.

אופן ההכנה:

קוצצים את הדג לחתיכות קטנות, קוצצים את הפטרוזיליה כוסברה ובצל, מערבבים היטב  את כל המרכיבים כולל התבלינים והביצים.
מקבבים באהבה, ומומלץ להכניס לפחות לשעה למקרר.
בהמשך אפשר לצלות במנגל או בתנור 180 מעלות כ 12 דקות.
לצלות את הבצל והעגבניות ליד.
את הקבבונים אפשר להניח על רבעים של לאפה, טורטייה או פוקצ'ה.
להוסיף את הבצל והעגבניות.
נא להתמתן עם גרגורי ההנאה.